Bewoner Leonie

  • Auteur: Anne van Santen
  • Fotograaf: Marieke Odekerken
  • Datum: 13 januari 2017

Leonie is sinds 2013 bewoner van het Hoogkwartier. Eigenlijk kwam ze hier heel toevallig terecht. Leonie vertelt: “Ik was op zoek naar een woning dichtbij het centrum, via een vriendin kwam ik terecht bij deze woning aan de Goudsesingel. De locatie vond ik meteen super, maar ik wist toen nog niet wat een leuke buurt er achter de Goudsesingel schuilging.”

Leonie komt oorspronkelijk uit een klein dorp met ongeveer 3500 inwoners, maar de stap naar Rotterdam was snel gezet. “Ik was op zoek naar meer mogelijkheden, meer levendigheid. Tegelijkertijd vond ik het jammer om de vertrouwdheid en het ‘dorpse gevoel’ te verliezen. Ik ben eerst in een studentenkamer in Rotterdam Noord terechtgekomen. Daar kende ik weinig mensen omdat iedereen erg op zichzelf was. Toen ik in het Hoogkwartier ging wonen werd ik dan ook aangenaam verrast. De vriendelijkheid van zowel de bewoners als van de ondernemers is iets wat me hier enorm aanspreekt. In het Hoogkwartier heb ik het ‘dorpse gevoel’ weer een beetje terug.”

Afgelopen jaar heeft Leonie meegedaan aan de derde editie van Hoogkwartier Proeft. “Tijdens Hoogkwartier Proeft heb ik de buurt nog beter leren kennen. Ik vond het een ontzettend leuk initiatief. Terug naar de basis met lekker eten en gezelligheid! Het was bijzonder om op deze manier met nieuwe mensen in aanraking te komen. Ik denk dat dit evenement precies laat zien wat het Hoogkwartier uniek maakt: de gezellige sfeer en het ‘wij-gevoel’.”

Leonie is werkzaam bij het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ), dat ook een kantoor in het Hoogkwartier heeft. “Geheel toevallig ben ik aangenomen bij onze locatie in Den Haag, anders had ik het Hoogkwartier helemaal nooit meer uit gehoeven!”

“Tijdens Hoogkwartier Proeft heb ik de buurt nog beter leren kennen. Ik vond het een ontzettend leuk initiatief.”

Wat ze het leukst aan het Hoogkwartier vindt is de diversiteit van ondernemers in de buurt. Vorig jaar heeft Leonie een naaicursus in het Naaicafé van Caroline Vogel gevolgd, waardoor een nieuwe hobby is ontstaan. En voor speciale gelegenheden is Barrelproof een favoriet adresje. “Als ik op zoek ben naar een cadeautje ga ik vaak langs Barrelproof, de bijzondere verhalen bij de dranken die hier verkocht worden maken het ontzettend leuke cadeaus om te geven. Inmiddels heb ik zo al veel familie en vrienden enthousiast gemaakt over het Hoogkwartier!”

In de toekomst zou ze graag zien dat de ondernemers in het weekend tot later op de avond open blijven. “Het Hoogkwartier is nu een buurt waar voornamelijk overdag veel te beleven is, maar het lijkt mij leuk als er ook wat later op de avond meer te doen is. De komst van café Verward draagt hier inmiddels gelukkig aan bij!”

Ontdek meer verhalen!