Showkwartier

Ontmoeting en muziek (foto Luuk Smits)

Succesvolle eerste editie Hoogkwartier Showkwartier

Op 20 en 21 september 2019 vond de eerste editie plaats van Hoogkwartier Showkwartier. Het festival verving het uit zijn jasje gegroeide foodfestival Hoogkwartier Proeft. Showkwartier ging op vrijdag van start met een knallend openingsfeestje. De zaterdag stond in het teken van het ontdekken van de buurt en een gezellige blockparty. Er was voor ieder wat wils met kunst, sport, muziek, architectuur en lekker eten en drinken! Vanwege het succes van deze eerste editie staan de lichten op groen voor een editie in 2020.

 

Proeverij bij Barrelproof Boutique (foto Luuk Smits)
Proeverij bij Barrelproof Boutique (foto Luuk Smits)

Komt dat zien, komt dat zien!

Ondernemers en bewoners in het Hoogkwartier – het gebied tussen de Goudsesingel, Oostplein, Burgemeester van Walsumweg en Mariniersweg – werken tijdens Showkwartier samen om de levendigheid van het gebied te vieren en te versterken. Het Hoogkwartier is een up ‘n coming stadswijk in het centrum van Rotterdam die zich laat kenmerken door kwalitatieve, innovatieve, ambachtelijke en creatieve initiatieven. Zo zitten er: de breakfast-diner By Jarmusch in Het Industriegebouw, de beroemde sneakershop WOEI, tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst Garage Rotterdam, cocktail speciaalzaak Barrelproof Boutique, platenlabel Rotterdam Airlines en het wereldwijd bekende architectenbureau MVRDV. Onze buurt heeft de laatste jaren, met de komst van vele nieuwe initiatieven en ondernemers, een sterke ontwikkeling doorgemaakt. En dat werd tijdens Hoogkwartier Showkwartier in vol ornaat getoond, met als doel het Hoogkwartier op de kaart te zetten als bruisende plek in Rotterdam.

Hosts 2019: De Gele Kanarie, Old Scuola en COCO

Het nieuwe festival is een samenwerkingsverband tussen BIZ Hoogkwartier (Bedrijveninvesteringszone), de bewoners van het gebied en organisator Storyboard Events. Tijdens Showkwartier wordt het diverse aanbod van het Hoogkwartier op tal van plekken in de wijk ​geshowd​. Op vrijdagavond ontmoeten bewoners en bezoekers elkaar tijdens het openingsfeest in het parkje aan het Achterklooster. De avonden in 2019 werden gehost door drie bekende smaakmakers uit de wijk: De Gele Kanarie, Old Scuola en de nieuwste aanwinst van het Hoogkwartier: COCO.

Aftermovie en foto’s editie 2019

Tijdens de editie van 2019 zijn veel foto’s gemaakt. Ook is een sfeervol videoverslag gerealiseerd. Kijk voor de foto’s op Facebook en laat je meenemen in de recap van Hoogkwartier Showkwartier.

Het hart van het festival was te vinden in het parkje aan het Achterklooster (foto Luuk Smits)

Showkwartier 2020

In 2020 gaan we voor de tweede editie van dit bruisende buurtfestival en zetten we nog meer in op het ontdekken van, en het samenbrengen van de wijk. Waarbij we hopen dat de weergoden ons net zo goed gezind zijn als afgelopen jaar en de diverse identiteit van de wijk in al zijn pracht naar voren komt. Komt dat zien! Komt dat beleven! Zet vast in je agenda: zaterdag 19 september 2020 en volg ons op de volgende kanalen: