Stefanie, Gijs en Warnard van Tortu

Je ervaart een gevoel van rust wanneer je de showroom van Tortu in het Industriegebouw op de Goudsesingel binnenloopt. Tortu is een bijzondere sanitairwinkel met prachtig ontworpen badkamermeubels en accessoires. Met recht een parel in het Hoogkwartier. Stefanie, Gijs en Warnard vertellen het verhaal van Tortu: “De missie van Tortu is een moment van rust en ontspanning creëren voor iedereen. We zijn vastberaden om het Nederlandse ontwerp van badkamers, wastafels en kranen te introduceren bij een wereldwijd publiek.”

Adres

Goudsesingel 208, Rotterdam

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur en zaterdag 10:00 tot 16:00 uur

Links

De kwaliteit en vooruitstrevendheid van Tortu’s ontwerpen zijn van groot belang bij het realiseren van die doelstelling. Tortu biedt een verzameling vrijstaande baden, wastafels, kranen en accessoires. Allemaal prachtig minimalistisch ontworpen. “In alles wat we doen willen we ambitie tonen. Wij werken met Nederlandse ontwerpers en produceren in Italië.”

“In alles wat we doen willen we ambitie tonen.”

De inspiratie voor de designfilosofie van Tortu komt van de zeeschildpad: een van de oudste reptielen op aarde. ”De zeeschildpad is te vinden in meerdere oceanen en heeft zich perfect aangepast aan diverse klimaten en leefomgevingen. Bovendien brengt de zeeschildpad geluk. Het is deze balans waar Tortu naar streeft wanneer zij haar producten ontwerpt.”

Gijs vertelt: “Naast het bedienen van de particuliere markt werken we regelmatig samen met projectontwikkelaars en architecten van hotels, nieuwbouw- en renovatieprojecten. De kracht zit in het feit dat we ontwikkelaars van A tot Z begeleiden op het gebied van de integratie van sanitair en het neerzetten van een echte beleving zodat het waarde toevoegt voor zowel de ontwikkelaar als de eindgebruiker.”

De ruimte aan de Goudsesingel is ingericht als showroom. Maar zeker ook als winkel. Een winkel waar kwaliteit van het product en service hoog in het vaandel staan. Stefanie vertelt: “Het gaat ons om de mensen die ons product kopen en gebruiken. Zij moeten helemaal tevreden zijn. En dat bereik je alleen door kwaliteit en service te leveren. Dat is onze overtuiging.”

Gijs woonde in de buurt van het Hoogkwartier en kent zodoende de oostkant van de binnenstad. Ik heb een verleden in het vastgoed en ben dan ook gek op mooie gebouwen. Toen we met Tortu begonnen was de keuze voor het Industriegebouw snel gemaakt. “Ik kwam hier binnen en was meteen verkocht. Het was de kwaliteit van de ruimte, maar ook de energie van de omgeving. Ik heb het gevoel dat het hier gaat gebeuren. Rotterdam is een stad in beweging en je ziet de beweging steeds meer richting oost gaan met de Meent, Pannenkoekstraat en het Hoogkwartier. In de buurt zien we steeds meer ontwikkelingen. Als je al kijkt wat er de laatste jaren is gebeurd en wat er nog gaat gebeuren. Leuk om daar een onderdeel van uit te maken.”

“Als je al ziet wat er de laatste jaren in deze buurt is gebeurd en wat er nog gaat gebeuren. Leuk om daar een onderdeel van uit te maken.”

Geregeld komen er ook mensen uit de buurt binnen wandelen. “We willen graag vertellen over onze filosofie en producten. Onze showroom is er om mensen de producten daadwerkelijk te laten beleven, zien en voelen.” Warnard: “We adviseren onze bezoekers bij de keuze en maken hierbij een plan naar wens. Loop gerust bij ons binnen om uw wensen te bespreken. De deur staat altijd open.”

Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier

Fotograaf: Marieke Odekerken

Ontdek meer verhalen!