Shekeb van Mario’s Eethuis

Snel een broodje döner, een kapsalon met alles er op en er aan, rijk gevulde pasta, of een heerlijke huisgemaakte pizza. Bij Mario’s internationale eethuis en pizzeria aan de Hoogstraat kan het allemaal! Sinds 2014 wordt Mario’s Eethuis gerund door Shekeb Frotan. Aan het menu heeft hij niets veranderd, aan de kwaliteit des te meer!

Adres

Hoogstraat 4A, Rotterdam

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 12:30 tot 01:00 uur en vrijdag t/m zondag 12:30 tot 02:00 uur

Links

Zijn inzet betaalt zich uit. “In het begin had ik soms nog geen 5 klanten per dag. Nu is het erg druk, zeker bij slecht weer.” Ook krijgt hij veel bestellingen om te bezorgen. “Ik ben tot 01:00 uur ’s nachts open, en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 02:00 uur. Dus bestellen ze bij mij. En de speciale acties werken goed zoals op maandag bij afhalen van alle soorten pizza’s voor de mooie prijs van €4,95. Shekeb denkt er over na om uit te breiden met een tweede filiaal. “Maar dan met alleen pizza, of misschien spareribs, afhankelijk van wat er verder in de straat zit.”

Shekeb is heel betrokken bij de buurt. “Ik heb goed contact met mijn buren van de copyshop The Printer en De Kip Gallery. Regelmatig komen er daklozen uit de omgeving hun maaltijd bij Mario’s halen. “Die hebben vaak te weinig geld, maar dat is niet erg. Beter om aan mensen te geven, dan eten weg te gooien, dus als ik eten over heb van die dag, geef ik het weg.” Voor de komende tijd hoopt Shekeb dat mensen zijn zaak blijven bezoeken en hij zijn klantenkring kan uitbreiden.

“Het gaat om kwaliteit en goed eten, dat willen de mensen graag.”

Toen Shekeb een jaar geleden op zoek ging naar een plek om zijn zaak te starten, zocht hij naar een centrale plek in Rotterdam met veel aanloop en een goede sfeer. Het Hoogkwartier bleek daarvoor zeer geschikt, met een plekje vlakbij Oostplein. Na het overnemen van Mario’s Eethuis heeft Shekeb de kwaliteit van het eten onder handen genomen door overal zijn eigen draai aan te geven. “Het gaat om kwaliteit en goed eten, dat willen de mensen graag.” Hij kookt dan ook al het eten zelf, 7 dagen per week! Alleen het verpakken en bezorgen van het eten wordt gedaan door collega’s.

Auteur: Anne van Santen

Fotograaf: Gaby Jongenelen

Ontdek meer verhalen!