Bewoner Linda

Linda van Zijp is een creatieve bewoner in het Hoogkwartier. Ze kwam 10 jaar geleden uit Prinsenbeek naar Rotterdam, volgde een opleiding aan het Grafisch Lyceum en studeerde grafisch ontwerp aan de Willem de Kooning Academie. Na stages bij het Graphic Design Museum (nu MOTI) en Magazinestudio van Evelien van Vugt, begon Linda als freelancer vormgever haar bedrijf StudioLIN, graphic design.

Linda vertelt: “Ik heb veel opdrachten op het gebied van print van zowel kleine als grote opdrachtgevers. Ik vind het leuk om huisstijlen te ontwikkelen, art direction te doen en magazines te ontwerpen. “In de studioruimte die ik deel in het Schieblock kan ik me lekker storten op mijn werk en af en toe sparren met andere ontwerpers, wat heel inspirerend werkt.”

Linda heeft naast vormgeving altijd een passie gehad voor educatie. “Ik wilde nooit toegeven aan die wens omdat ik mezelf als een pure vormgever zag. Maar toen ik een vacature voor onderwijsassistent bij het Grafisch Lyceum zag heb ik direct gesolliciteerd. Mijn werk als onderwijsassistent beviel zo goed dat ik al vrij snel voor de klas mocht staan.” Inmiddels heeft Linda een eigen mentorklas en geeft ze les in grafisch ontwerp en typografie voor eerste- en hogerejaars. “Ik werk parttime bij het Grafisch Lyceum en dat is een ideale combinatie met mijn werk als vormgever. Het is heel inspirerend om voor de klas te staan. De studenten zijn ook enthousiast omdat ze iemand voor zich hebben die vertelt vanuit de praktijk.”

“Ik daag mezelf graag uit. Momenteel ben ik bezig met het ontwerp van een skateboard. De basis staat er, nu nog een tof ontwerp.”

Het afgelopen jaar is Linda ook bezig geweest met een eigen project. “Ik wilde mezelf uitdagen in de mogelijkheden van typografie. Daarnaast maak ik zoveel bijzondere dingen mee in de lessen dat ik deze belevenissen graag wilde delen.” Een jaar lang maakte ze elke week een ontwerp met thema’s die ze tegenkwam in haar mentorklas. Het resultaat is een verzameling van 52 ansichtkaarten die een heel schooljaar in kaart brengt. “Het Grafisch Lyceum was zo enthousiast dat ze dit graag als cadeau aan het personeel wilden geven aan het begin van het schooljaar.”

Linda woont alweer een tijdje aan de Goudsesingel en ziet zichzelf niet snel vertrekken. “Ik koop graag sieraden zoals ringetjes en oorbellen bij Charlotte Wooning of ga koffie drinken bij Memory Lane.” Linda vindt het Hoogkwartier een rustige en veilige buurt. Ze kent alle bewoners van haar etage. Het enige dat ze nog mist is een plek waar ze muziek kan maken. “Ik zou nog wel behoefte hebben aan een leuke plek waar je bandjes kan zien spelen of waar ik op zondagmiddag lekker kan ‘jammen’ en muziek kan maken.”

Ontdek meer verhalen!