Bewoners Laura en Erwin

Een muziekliefhebber en een levensgenieter. Erwin, werkzaam bij de gemeente Rotterdam als beleidsadviseur Welzijn, woont samen met zijn vrouw vanaf begin 2011 in de Hoogstraat ter hoogte van de Kinki Kappers.

“Eind 2010 was ik op zoek naar een huurwoning. Ik woonde tijdelijk aan de Slaak en liep regelmatig door de Hoogstraat. Mijn oog viel toen op een appartement dat op dat moment te huur stond. Ik maakte destijds geen bewuste keuze voor het Hoogkwartier. Maar de buurt sprak me wel aan vanwege de gunstige ligging: metrohalte Oostplein, treinstation Blaak, vlakbij de Maasboulevard, omringt door supermarkten en de binnenstad op directe loopafstand.”

Erwin is enthousiast over de centrale ligging van de wijk zo aan de rand van het centrum van de stad, maar met een energieke en tegelijkertijd relatief rustige woonomgeving. “Misschien is de rustige woonomgeving nog wel het meeste bijzondere.” Die werd in de winter van 2011-2012 overigens wreed verstoord door een grote en harde explosie in de straat. “Het gebeurde in het midden van de nacht. Een raam van een winkel tegenover ons werd opgeblazen, gevolgd door een inbraak en diefstal van computers. We zaten rechtovereind in bed!” Naast dit incident kan Erwin zich vooral de leuke activiteiten in de buurt herinneren zoals een filmvertoning over de vooroorlogse Hoogstraat, een optreden van Half Way Station, het ‘eet & meet’ festival Hoogkwartier Proeft en het culturele evenement ‘De Museumstraat’.

“Memory Lane is mijn absolute favoriet: een ontspannen sfeer, een hoge kwaliteit en fijne mensen.”

Wat de meest bezochte plekken van Erwin in het Hoogkwartier zijn? “Een absolute favoriet is ons eigen zonnige dakterras. Op circa 12 meter hoogte hebben we een terras van 12m2 tussen het groen van de toppen van de bomen van de achtergelegen expeditiestraat.” Naast deze favoriete plek komt Erwin ook veel bij de zaken in de straat zoals Kipgallery, Café Cultura en Mario’s Pizza. “Bij Tailormade Suits, aan de Goudsewagenstraat, heb ik het pak voor ons trouwen gekocht. Erwin vindt vooral de diversiteit aan winkels in de buurt erg fijn. “Dat maakt een buurt aantrekkelijk.”

Ontdek meer verhalen!