Jaap van HigHstreet

HigHstreet - jawel, aan de Hoogstraat - is een nieuw restaurant met ’s zomers terras, en met in de winter concerten en feestjes in HigHstreet BE-LOW, zoals de kelder genoemd wordt.

Adres

Hoogstraat 45, Rotterdam

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag vanaf 11:00 uur.

Links

Jaap Brantenaar, geboren Rotterdammer, is 41 jaar geleden begonnen in de horeca. Hij is gestart aan het Stadhuisplein en heeft vervolgens de hele stad door gezworven, in diverse horecabedrijven, waaronder een discotheek en een Indonesisch restaurant. Ook is hij bestuurslid van Horeca Nederland en Horeca Rotterdam geweest. Tijdens zijn bestuursperiode waren er behoorlijk wat grote wijzigingen qua horecabeleid door de invoering van het rookverbod en de verhoging van de leeftijdsgrens voor alcohol van 16 naar 18 jaar. Hij is al 20 jaar eigenaar van café de Pui aan de Oostzeedijk.

Met HigHstreet heeft hij echt een ander horecaconcept neergezet, met een keuken en een terras. Jaap: “HigHstreet is een horecabedrijf dat zes dagen per week is geopend van 11 tot 23 uur. Maandag is onze rustdag.” In de komende maanden wil hij ook ontbijt aan gaan bieden en wellicht blijft HigHstreet in de toekomst langer open, wel altijd met respect voor de buurt. Hij ondersteunt de gedachte die Aboutaleb in de Horecanota als uitgangspunt aangeeft: high trust, high penalty.

“HigHstreet is een horecabedrijf dat zes dagen per week is geopend van 11 tot 23 uur. Maandag is onze rustdag.”

Jaap fietst vaak door de Hoogstraat en toen hij merkte dat het pand van Memory Lane beschikbaar kwam, heeft hij het overgenomen. Jaap: “Ik heb altijd gezegd dat ik nog weleens een horecabedrijf zou willen hebben zonder bar en dat heb ik hier geregeld.”

Er waren wat tegenvallers bij de verbouwing, die voor de bezoeker niet zichtbaar zijn. Zo moesten er nieuwe meterkasten komen à 3500 euro. Hiermee kan hij nu een goede veilige keuken exploiteren. Jaap staat vanaf dag één voor een goede omgang met de naaste buren. “De bovenburen kwamen tijdens de verbouwing koffie brengen en wij hebben boodschappen naar boven gebracht. Echt een beetje een dorpsgevoel.”

Door zijn jarenlange ervaring heeft hij een uitgebreid netwerk binnen de Rotterdamse horeca. Hij zoekt actief de ondernemers in de buurt op. De horecaondernemers van Proost en van Verward kent hij al heel goed. Daarnaast heeft hij veel contacten in de wereld van singer-songwriters en bandjes: daarmee wil hij het Hoogkwartier zeker verrijken. Ook gaat Jaap dit jaar meewerken aan het Hoogkwartier Proeft festival op zaterdag 12 augustus. Voor wie zelf een feestje wil organiseren: de kelder, HigHstreet BE-LOW, is ook af te huren voor vergaderingen, borrels en presentaties.

Auteur: Rene Drummen

Fotograaf: Shelley Trustfull - Trustfull photodesign

Ontdek meer verhalen!