Cilla en Tom van Plantastic Health Hub

Het koppel Tom en Cilla opent op 9 januari, op Toms verjaardag, Plantastic! Health Hub. Dit is een vernieuwende conceptstore aan de Mariniersweg. Plantastic! Health Hub is een conceptstore waar je heerlijke gerechten en –drankjes krijgt, waar je duurzaam shopt, waar je weet dat de leveranciers een filosofie aanhangen die deugt, waar je workshops en lezingen bijwoont en sport- en voedingsadviezen inwint.

Maar Plantastic! is straks vooral: een loungeplek, een hub, the place to be, de plek waar je jouw netwerk uitbreidt. Een plek waar je je op je gemak voelt, waar de sfeer aangenaam is. Waar je elkaar iets gunt en helpt. Een chill-out met een positieve vibe die alle kanten op straalt en een enorme reikwijdte heeft, net als de octopus die op de muur staat. Want dat kan de wereld van tegenwoordig best gebruiken, toch? Wat power, gebundelde energie, waarin iedereen mag floreren.

Conceptstore

De conceptstore is een samensmelting van de bedrijven die het koppel al samen had. Als je op Instagram rondkijkt, zie je wat voor enorm bereik zij samen hebben. Ze zijn heuse influencers! Hun volgers delen alle nieuwtjes over de shop vol enthousiasme en er zijn zelfs mensen die een aftelklok ingesteld hebben op Instagram. Plantastic! kwam mede dankzij CrowdFunding tot stand. Tom en Cilla vroegen 75.000 euro en haalden meer dan 90.000 euro binnen. Het is duidelijk: er is een publiek voor deze winkel. Het koppel toont ook diverse onderzoeken die ze raadpleegden. Er zijn veel Nederlanders die vinden dat er te weinig groenten aangeboden worden in horecagelegenheden en willen meer variatie. Op die behoefte spelen Tom en Cilla nu in.

Duurzame ondernemers

Deze conceptstore is een vervolg op de eerdere bedrijven van het koppel. Tom en Cilla vinden het heel spannend om iets nieuws aan te pakken, maar ze hebben er vertrouwen in. Eerder sprongen ze ook samen in het diepe en kwamen er glansrijk weer uit. Ze geloven heilig in de kunst van het proberen, doorploeteren en leren, en in Pippi Langkous’ ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.’
Op SquatCilla.nl geeft Cilla mensen tips over plantaardige eten in combinatie met krachttraining. Op VeganAnimal.nl bieden Tom en Cilla duurzame kleding met pakkende teksten aan. Via Plantastic! Nutritional Coaching geeft Tom voedingsadviezen en organiseerde het koppel samen lezingen.

“Wij vinden op plantaardige wijze leven tof. In onze ogen is het fantastisch. Wij voelen ons goed en gezond en worden er gelukkig van. Vandaar de keuze voor de naam Plantastic!”

Octopus

Nu komt het allemaal bij elkaar, elke tak van sport is nu één van de vele tentakels van de octopus. Bij Plantastic! Health Hub komt het allemaal samen. Want gezond leven is niet iets dat je in één keer doet, iets waar je één workshop over volgt, maar iets wat je, voor een optimaal resultaat, in je gehele leven integreert. Het is iets waarbij je oude gewoonten moet doorbreken, waarbij je letterlijk een ander rondje door de supermarkt moet maken. Als je eenmaal begint met bewust sporten, eten, wonen, dan volgen vanzelf andere aspecten.

Het koppel zal in de beginfase veel in de winkel aanwezig zijn, naast het personeel (kok, bediening) dat ze aannemen, zodat ze hun klanten te woord kunnen staan. Dit vinden ze erg belangrijk, want vaak weten mensen niet waar ze moeten beginnen als ze bewuster willen leven. Ze denken ook dat ze niet lekker kunnen eten of supersober moeten gaan leven. Tom en Cilla leggen uit dat dit niet zo is.

Hub

In de Hub kunnen mensen zonder voorkennis met al hun vragen terecht. Tom: ‘Wij zullen de vragen met liefde en geduld beantwoorden, en gaan open met klanten in gesprek. Ik vind het zelf daarbij ook fijn om vragen te stellen, zodat mensen aan het denken gezet worden en echt vanuit intrinsieke motivatie verder komen.’ Tom geeft aan dat de sfeer binnen Plantastic! Health Hub absoluut niet zweverig is. Het is nog weleens het beeld dat mensen hebben van de plantaardige healthy lifestyle, maar dit koppel richt zich juist op de gewone doorsnee Rotterdammer die wel gezond wil leven maar er niet een hele mindfulnesscursus voor in huis wil halen. ‘De hub is laagdrempelig. Hier kun je zonder poespas, sugarcoats of gedoe komen chillen en genieten.’

Cilla: “We gaan niemand overtuigen of pushen. We komen op verzoek met duidelijke informatie, met wetenschappelijke onderzoeksresultaten en stapsgewijze uitleg.  En als je wil, kun je hier heel veel lekkers proeven. We hebben de kaart laten zien aan non-vegans en non-vegetariërs en het water liep ze in de mond. Verantwoord eten hoeft niet saai te zijn. Het kan verslavend lekker zijn.”

Tom is van huis uit reclameman en sportcoach, Cilla is communicatiewetenschapper en retaildeskundige. Ze zijn inmiddels 10 jaar samen, en vullen elkaar volledig aan. Tom komt vaak met creatieve out of the box ideeën en Cilla is goed in het regel- en plangedeelte. Omdat ze allebei een open instelling hebben, praten ze met veel verschillende mensen en kloppen er ook genoeg mensen bij hen aan. Er zijn nu zelfs al artsen en fysiotherapeuten die zich gemeld hebben voor een samenwerking. Wie weet is dat op latere termijn mogelijk; dan zouden Cilla en Tom de hub uit willen breiden naar een lifestyle center.

Diversiteit

Dat ze daar nu al aan denken, terwijl ze de verfspatten nog op de vingers hebben en volop in de drukte zitten, zegt veel over dit koppel. Ze zullen nooit indutten, dagen zichzelf graag uit. Ze zijn altijd bezig met wat beter kan en hebben samen vele ideeën. Ze willen het nog niet verklappen, maar ze zijn nu ook al bezig met een eigen merk. Cilla: “We willen er bij voorbaat al voor zorgen dat de store straks steeds weer iets nieuws biedt. Naar onze mening moet de kaart wisselend, prikkelend en verrassend blijven. Ook zullen we de klanten om input vragen. Het zou mooi zijn als we offline en online een interactief geheel kunnen creëren.”

Cilla en Tom hebben allebei veel interesses. Ze vinden het leuk om zich te ontwikkelen op verschillende manieren. Daarom past deze veelzijdige shop goed bij ze. De octopus op de muur beeldt deze diversiteit uit. Daarnaast staat hij symbool voor de vele handen die je nodig hebt om in de maatschappij iets te veranderen. Het is ook het ideaal achter deze shop; het is niet mogelijk om de hele wereld te veranderen, dat niet, maar je kunt wel, zoals Ghandi al zei, zélf de verandering zijn. Deze hub biedt een opening naar een levenswijze die, als hij door veel mensen toegepast wordt, wat goeds in de wereld kan betekenen.

Opening

Op 8 januari is er een speciale opening voor influencers en pers. En op 9 februari is er een besloten feest voor de mensen die investeerden in de hub. Nog een weetje: SUE gaat een speciale bite ontwerpen voor Plantastic! Health Hub. En er komt een samenwerking met de Workoutclub en BBB Health Boutique.

Er zijn meer plannen dan je op twee handen kunt tellen. Het koppel straalt zelfvertrouwen uit. Ambitie. Eerlijkheid. Passie. Ze laten zien dat ze hoe dan ook de schouders eronder zetten. Nu nog letterlijk. Door te sjouwen, te slepen en te schilderen in de zaak. Straks figuurlijk. Ze willen heel veel hoopgevende bloemen planten in deze wereld. Bloemen die hier en nu bloeien, maar ook later.

Auteur: Mirthe Smeets

Fotograaf: Emiel Meijer

Ontdek meer verhalen!