Charlotte Wooning

Charlotte Wooning studeerde in 2001 af aan de Willem de Kooning Academie richting Mode en startte met een eigen sieradencollectie in 2005. Dit jaar viert ze haar 10 jarig jubileum. Charlotte heeft aan de Groenendaal een atelier waar de sieraden worden gemaakt. “We ontwerpen en maken alles zelf en verkopen onze designs over heel de wereld. En dus ook in het Hoogkwartier” In haar prachtige winkel aan de Hoogstraat verkoopt ze namelijk ook deze sieraden. Daarnaast kun je er ook producten vinden die passen bij de collectie of die ze zelf mooi vindt.

Adres

Hoogstraat 8, Rotterdam

Openingstijden

Donderdag van 12:00 tot 17:00 uur, vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur en zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur

Links

Bij het ontwerpen van nieuwe sieraden werkt Charlotte met originele materialen. Zo gebruikt ze alleen de beste soort zilver (sterling 925) voor haar sieraden. De inspiratie voor nieuwe ontwerpen doet ze op in antiekwinkels en op vintagemarkten. “Ik krijg ook inspiratie door mensen die ik ontmoet of door bijzondere materialen die op mijn pad komen.” In haar filosofie benadrukt Charlotte het belang van vrouwelijke schoonheid in relatie tot de sieraden die zij ontwerpt. “Ik geloof dat sieraden persoonlijk zijn en dat ze één worden met de persoon die ze draagt.”

Charlotte woont zelf op de Kop van Zuid en komt elke dag naar het Hoogkwartier. Ze is enthousiast over de buurt. “Het is dicht bij de stad, maar toch is er veel  rust.” In haar winkel ontvangt ze ook veel klanten die in de buurt wonen. “Ze lopen dan vaak langs, maar besluiten uiteindelijk om even naar binnen te komen.“ Met haar dochter is Charlotte regelmatig te vinden in het speeltuin in het park. “Het is er altijd gezellig met andere ouders en kinderen.  Heeft Charlotte nog een nieuwtje voor het Hoogkwartier? “Jazeker. We zijn nu alleen op vrijdag open. Maar dat gaan we binnenkort veranderen. De winkel gaat vaker open en we gaan meer producten aanbieden.”

“Mijn koffie haal ik graag bij Valente.”

Auteur: Werkgroep communicatie Hoogkwartier

Fotograaf: Gaby Jongenelen

Ontdek meer verhalen!