Bewoner Anne

Anne is een actieve bewoner van het Hoogkwartier. Ze woonde eerst 3 jaar in het studentengebouw aan de Bredestraat, tegenover CS Car Service. Na haar studententijd wilde ze graag in de buurt blijven wonen en kocht ze een appartement aan de Hoogstraat, zo’n 200 meter verderop. “Ik kende de buurt toen nog niet zo goed als nu, maar de ligging, de faciliteiten en de sfeer van de lokale ondernemers was voor mij de ideale mix”.

Ze is naast bewoner van het Hoogkwartier als vrijwilliger betrokken bij de communicatiewerkgroep. Ze schrijft o.a. de verhalen voor de website. In het dagelijks leven is Anne projectleider bij Stichting Nederland Schoon. “Mijn eerste contact met de communicatiewerkgroep was eigenlijk door mijn werk, omdat ik zag dat de straat soms een rommeltje was. Ik wilde graag een opschoonactie organiseren en dat hebben we gedaan tijdens de Landelijke Opschoondag”.

“Ik vind het heerlijk als de buurt bruist van leven en activiteit.”

Ze ondersteunt sindsdien de communicatiewerkgroep en helpt René, Eva en Marieke, ook bewoners van het Hoogkwartier, met het organiseren van gezellige activiteiten zoals het culinaire evenement Hoogkwartier Proeft. “Ik kom zelf uit een klein dorp waar altijd iets te doen is. Dus ik vind het erg leuk om activiteiten te organiseren die mensen bij elkaar brengen. Ik vind het heerlijk als de buurt bruist van leven en activiteit”.

Ook heeft Anne de afvalcontainers op het Achterklooster geadopteerd. “Vanuit mijn werk heb ik veel contact met gemeente Rotterdam, dus toen ik hoorde over ‘container adoptie’ ben ik mee gaan doen. Het is voor mij een kleine moeite om de containers schoon en vrij van verstoppingen te houden en zeker zo dicht bij het park is het belangrijk dat het netjes is. Een schone container zorgt er immers ook voor dat de straat en het park schoon blijft!”

Anne bezoekt vaak ondernemers in de buurt. “Ik ben een vaste klant bij Mario’s Eethuis. Als ik wat later uit mijn werk kom en geen tijd meer heb om te koken dan bel ik eigenaar Shekeb vanuit de metro. Mijn pizza is dan klaar zodra ik bij Oostplein uit de metro stap. Heerlijk!”. Ook haalt ze regelmatig brood en chocolade bij Bakkerij Van der Heijden en Urban Bakery. “Er gaat echt niets boven echte chocolade van de bakker. Voor het weekend haal ik bijna altijd een zakje in huis.”

In de toekomst zou ze graag wat meer terrasjes zien in het Hoogkwartier. “Met de komst van Old Scula Pizza en een terras bij O’Pazzo kun je straks lekker buiten dineren in het Hoogkwartier. Ik hoop dat ik hier de hele buurt terug ga zien.”.

Vind je het ook leuk om (vrijwillig) betrokken te zijn bij het organiseren van activiteiten of als redacteur aan de slag te gaan bij de communicatiewerkgroep? Neem dan contact op met Marco Stout via info@hoogkwartier.nl.

Auteur: Jos den Daas

Fotograaf: Marieke Odekerken

Ontdek meer verhalen!