Mabel van Qmoi

Van multimiljonairs tot mensen van de straat drentelen verlekkerd door de tweedehands winkel van Mabel Maurick. Met Qmoi (spreek uit keemoj), onze stelling UW etalage, introduceerde zij in juni 2015 een nieuw fenomeen in Rotterdam. “Een soort Marktplaats maar dan fysiek. Je breng hier de spullen die je kwijt wilt en ik verkoop ze voor je, vanaf een stelling de je huurt of in consignatie.”

Adres

Goudsesingel 26, Rotterdam

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 11:00 tot 17:30 uur en zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur

Links

Mabel (52) doet als levenslange ondernemend zzp’er alleen wat ze leuk vindt. Op dit moment is dat deze winkel runnen en interieuradvies geven. Dat ze daar talent voor heeft blijkt als ze in een handomdraai een lege tafel omtovert tot een Livingtafereel door er een paar bordjes, kopjes en glazen uit verschillende stellingen te pakken en die sfeervol te schikken.

Mabel belandde op de Goudsesingel via een vriend die dit pand te huur had staan. “Ik wist bij God niet wat ik van mijn initiatief moest verwachten, maar ik dacht: ik begin gewoon.” Inmiddels staat de winkel propvol met hebbedingen voor een habbekrats en gaat ze de kelder van het pand erbij trekken. Boven de kleren, tassen, sieraden en serviezen en beneden de meubels.

“Je koopt bij mij een unieke onbeschadigde vintage zonnebril voor € 7,50. Waarom zou je in hemelsnaam nog voor het nieuwste van het nieuwste en het duurste gaan?”

De tijdsgeest is aan het veranderen, merkt Mabel en daarin past haar zaak perfect. “Je koopt bij mij een unieke onbeschadigde vintage zonnebril voor € 7,50. Waarom zou je in hemelsnaam nog voor het nieuwste van het nieuwste en het duurste gaan?”

Het Hoogkwartier bevalt haar goed. Om de Goudsesingel te promoten heeft ze zitting genomen in de communicatieclub van het Hoogkwartier. Waar ze het liefst borrelt in de wijk? “Als ik heel eerlijk ben: hier, bij Qmoi. Elke vrijdagmiddag is het hier een zoete inval van mensen uit de buurt en drinken we samen wijn. Kom vooral ook!”

Auteur: Esther Wienese

Fotograaf: Hans van der Post Photography

Ontdek meer verhalen!