Gaby

Gaby Jongenelen is bij het Hoogkwartier betrokken als vaste fotograaf van de website. Ze vertelt: "De werkgroep was op zoek naar een fotograaf om het Hoogkwartier in beeld te brengen en via oud SKVR college Jos kwamen ze bij mij uit. Deze bruisende buurt wilde ik zeker mooi in beeld brengen!"

Links

Gaby woont zelf (net) niet in het Hoogkwartier, maar heeft de buurt ondertussen wel goed leren kennen. “Ik ben blij verrast; wat een bijzondere ondernemers en fijne bewoners. En het wordt hier ook steeds leuker.”

“Ik raad iedereen aan om het Hoogkwartier beter te gaan ontdekken.”

Gaby is op zoek naar ‘verhaal’ in haar foto’s. “Mijn doel is om karakteristieke, sfeervolle foto’s te maken door het vangen van bijzondere momenten. Ik heb een voorliefde voor journalistieke fotografie, maar word ook heel gelukkig van fotograferen in de studio.” Voor de website van het Hoogkwartier maakte ze foto’s van ondernemers, bewoners en de wijk.

Ze hoopt dat haar foto’s op de website gaan bijdragen aan de ontwikkeling van de buurt, zodat heel Rotterdam ziet hoeveel hier te beleven is. Ondertussen heft ze ook haar eigen favoriete plekjes in het Hoogkwartier gevonden. “Ik ben groot fan van Charlotte Wooning en sneakerwinkel WOEI. Lekker eten doe ik graag bij Memory Lane en lekkere biertjes haal ik bij Bier&zO. En ik kan niet wachten om de nieuwe Exit Game te gaan doen!” Heel leuk vindt ze vooral de konijntjes in het park. “Toen we eerder op pad waren om de konijntjes op de foto te zetten moesten  we een paar keer terug omdat we ze niet konden vinden. Toen we daarna allemaal jonge konijntjes zagen wisten we ook waarom.”

Ontdek meer verhalen!